'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Automatiserad sprickprovning och sortering av fordonskomponenter och produkter

tors 10 nov 2022 kl. 09:00 Workshop IRL
Workshop gällande provning, sortering och kontroll av fordonskomponenter och produkter

Detta är en workshop för dig som arbetar inom verkstads-, fordons- och metallindustrin och har behov av att fördjupa kunskaperna, eller är nyfiken på framstående teknik, gällande oförstörande sprickprovning och automatiserad sortering av komponenter och säkerhetsprodukter.

 

Vi går igenom möjligheterna med MAGNATEST TLC för sortering av komponenter baserat på avvikande materialstruktur och hårdhet. Den nya kompakta elektroniken kan enkelt implementeras direkt i produktionslinjen, för automatisk provning, eller för utvärdering i labbmiljön. Läs mer om MAGNATEST TCL här.

 

Vi presenterar även DEFECTOVISION CT för sprickprovning på komponenter med komplexa geometrier genom induktion termografi. Den speciella tekniken möjliggör identifiering av sprickor på t ex splines, gängspår eller andra områden som normal är svåra att inspektera med automatiserad oförstörande provningsmetod. Läs mer om DEFECTOVISION CT här.

 

Utöver detta går vi igenom hur virvelströmsinstrumentet STATOGRAPH tillsammans med den banbrytande programvaran STATOVISION inklusive C-scan effektivt kan spricksöka ytdefekter på fordonskomponenter som t ex cylindrar, kam- och vevaxlar, hjulnav, bromsskivor, kugghjul mm. Läs mer om STATOVISION här.

 

Datum, tid och plats: 

Torsdagen den 10 november 2022
Kl. 09:00-12:00
OBS! Ny plats! Best Western Plus John Bauer Hotel Södra Strandgatan 15, Jönköping

 

Anmälan:

Anmäl dig genom att skicka in dina uppgifter till e-postadress info@kmk-instrument.se senast den 31 oktober 2022. Workshopen är kostnadsfri. 

 

Varmt välkommen önskar KmK Instrument och Institut Dr. Foerster!