'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Världens första Internet of Things (IoT) för portabel hårdhetsprovning

Schweiziska Proceq är marknadsledande och uppfinnare av LEEB metoden för hårdhetsprovning. Idag lanserar företaget den unika Equotip® Live - världens första, Internet of Things (IoT) / industri 4.0, trådlösa lösning för portabel hårdhetsprovning!

 

Detta är den största innovationen inom hårdhetsprovning sedan Proceq lanserade Equotip år 1975. Equotip® Live använder smartphone teknologi - dagens standard för kraftfulla produktivitets appar - och trådlös teknik, för att eliminera behovet av kablar. Det utnyttjar molnet där data lagras i realtid och är tillgänglig överallt, i likhet med t ex e-banking.

 

Equotip® Live är en revolution och omdefinierar betydelsen av bärbar hårdhetsprovning. Rapporter kan delas omedelbart via appen eller med säkra Proceq Live Cloud via en webbläsare.

 

Kort fakta om Equotip® Live:

 

LEEB D slagmätsond/enhet med inbyggd Bluetooth 4.0 modul för presentation direkt via smarttelefon eller läsplatta. Mätresultat synkas och lagras i Proceqs molntjänst. Rapporter presenteras via webbgränssnitt oavsett var du befinner dig, och för fler användare.

 

LEEB D slagmätsond har samma höga prestanda t ex;

 

• Mätområde: 100 - 1000 HLD

• Noggrannhet ± 4 HL (0.5 % at 800 HL)

• Upplösning: 1 HL/HV/HB, 0.1 HRC/HRB/HS, 1 N/mm2 Rm

 

Lösningen sälj med ett mindre ingångspris för enheten och en månatlig kostnad för molntjänsten. Alternativt kan man hyra hela lösningen. Tillval är olika supportringar, testblock för funktionskontroll, USB laddare etc.

 

Läs mer här.

 

Proceq tillverkar högkvalitativa bärbara instrument för oförstörande provning av materialegenskaper inom metall, betong, sten, papper och kompositer. Proceq designar och tillverkar sina produkter i Schweiz och forsknings- och utvecklingsteamet fortsätter att lansera produkter på marknaden som sätter nya standarder för branschen.

 

KmK Instrument i Västerås har representerat Proceq på den svanska marknaden i över 20 år och har levererat ett stort antal portabla hårdhetsprovare till svensk industri. KmK Instrument är acktoriserat Service Center för Proceq i Sverige. Kontakta oss för demonstration och kostnadsförslag.