'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Unimeter - tradition inom svensk mätteknik

För in- och utvändig precisionsmätning

En gång i tiden fanns det ett företag som tillverkade noggranna detaljer. De behövde såklart mäta med precision och kontaktade ett företag som tog fram en lösning på utmaningen, och kallade den för Unimeter. Sedan dess har den tagits fram i både standard och specialutföranden och det är inte konstigt att mätinstrumentet blivit något av verkstadens käpphäst. Den står sig över tid och går att utveckla efter ditt behov än idag- mer än 60 år senare.

 

Unimetern är robust, flexibel och lätt att använda för både invändig och utvändig mätning, med indikatoravläsning för jämförande mätning. Den finns i både standard och specialutföranden. Idag är vi stolta över att kunna säga att Unimetern är ett samarbete mellan oss och det företag som än idag tillverkar Unimeter. Med vår kunskap om kundens behov har vi stärkt Unimeterns position på marknaden med stort reservdelslager, service och reparationer. Vi ser till att Unimetern kan fortsätta lösa ditt företags utmaning än idag.

 

Unimetern består av en precisionscylinder, på vilken två mätbackar är placerade. Den ena mätbacken är vid mätningen rörlig med låg friktion och glapp. Mätbackens rörelse överförs till en indikator som normalt utgörs av en mätklocka eller givare. Unimeterns andra mätback som under mätningen är fast, är ställbar längs cylindern och kan låsas på valfritt avstånd från den första backen. Unimetern ställs in med hjälp av passbitar, referensringar eller liknande till önskat måttvärde. Köp till en indikator och instrumentet är redo att användas efter nollställning. Unimeterns mätområde kan även utökas med ett förlängningsrör eller specialanpassas enkelt för unika applikationer.