'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Swedac beslutar att utöka KmK's ackreditering

Nya beslutet omfattar ny standard samt kraftområde upp till 750 kN

Vi är ackrediterade enligt internationella standarden SS-EN ISO/IEC 17025:2005 för kalibrering av tryck- och dragprovningsmaskiner gällande storheterna Kraft och Längd.

 

Vår ackreditering omfattar en korrekt genomförd kalibrering av dragprovare och tryckprovare enligt nya standarden SS-EN ISO 7500-1:2016, för Kraft mellan 0,01 - 750 kN, samt verifiering av Längd enligt vår metod KS1024 utg6.

 

Kalibreringen omfattar noggrann längdmätning med passbitar mellan 10 - 500 mm och med laserutrustning mellan 100 - 1800 mm. Förutom detta utförs ett antal kontroller, exempelvis kompressionsplattornas parallellitet, samt grundläggande underhåll av utrustningen för bästa möjliga kvalitet och livslängd.

 

Laboratoriets ackreditering är en kvalitetsstämpel på att kalibreringen kan utföras enligt specifika krav och att kvalitetssystemet och metoderna kontinuerligt kontrolleras av Swedac.

 

Bevakningstjänst, ärendehantering och service

 

Vi erbjuder ett helhetskoncept för din kalibrering. Med vårt maskinregister så bevakar vi och ser till att kalibrering eller funktionskontroll blir utfört i rätt tid. I god tid innan de årliga intervallen så kontaktar vi er via e-post eller telefon för att boka en tid.

 

För support och service gällande mät- och provningsutrustningar rekommenderar vi dig att i första hand alltid maila till adress service@kmk-instrument.se. Beskriv problemet detaljerad och bifoga loggbok så kan vi felsöka och lösa eventuella service förfrågningar snabbare och effektivare. Du får ett automatisk meddelande via e-post med ditt ärendenummer, Använd alltid samma meddelanderubrik för spårbarhet och logg av all kommunikation gällande ditt serviceärende.

 

Kontakta oss för mer information och förslag för er utrustning! Ring 021-150 160. Välkomna!