'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

SCAN Automation – Växande efterfrågan

Automations tillbehör och översiktsguide för er Sylvac SCAN maskin

Med Industri 4.0, växer efterfrågan på automation och att interagera inom “Smarta fabriker”. Av samma anledning vill vi ge er en översikt vad Sylvac erbjuder inom automation på våra optiska Scan maskiner och vilka viktiga aspekter som behöver tas hänsyn till i dessa typer av projekt.

 

Leverans av automationslösningar

Som en del av Sylvacs driv och innovation mot att erbjuda kompletta IoT (internet of things, sakernas internet) / Smart Factory anslutna lösningar, kan de optiska mätmaskinerna i serien Sylvac-SCAN automatiseras. Det finns flera olika nivåer av automation och anslutningar tillgängliga till kunder redan nu. Nedan finner ni vår översiktsguide, uppdateringar och detaljer hur man kan automatisera Scan Serien.

 

Sylvac-SCAN automations tillbehör - F60 Serien

Denna förberedelse innebär i praktiken att hårdvara med I/O anslutningar och säkerhetsanslutningar på baksidan av maskinen blir levererade redan vid beställning. Optionen möjliggör hårdvaruanslutningar mellan Scan maskinen och externt system för automation, såsom; PLC, robotar och sensorer.

För att administrera/hantera I/O anslutningarna i mjukvaran är artikel nr. 902.7017 (OPC-UA / I/O management) inkluderad i förberedelsepaketet 902.6608. Mjukvaran möjliggör fjärrkontroll av Reflex-Scan och kommunikation med externt system för automation och maskinverktygs återkoppling. I övrigt är maskinen förberedd med pneumatiska anslutningar i maskinens framkant för att möjliggöra anslutningar av fristående pneumatiska fixturer att styras via I/O gränssnittet.

 

När behov av automatisk uppspänning av detaljer mellan dubb föreligger, finns tillbehör 902.6610 som pneumatiskt manövrerar öppnande och stängande av dubbspindeln. Manövreringen av dubbdockan kan styras via I/O kommando eller OPC-UA för autoamtisk i- och urladdning. Manuellt kan även en fotpedal användas. Dubbdockan kan även fortsättningsvis användas manuellt med fjäderkraft när ingen luft är ansluten. Detta tillbehör kan bara användas tillsammans med Nr. 902.6609

 

OBS! Följande information kopplad till ovanstående: 

  • Sylvac-Scan 52 maskinerna är inte längre tillgängliga för automation. 
  • Mjukvaru option Nr. 902.7017 är inte längre tillgänglig som en separat artikel utan är inkluderad med Nr. 902.6608 
  • Tillbehör Nr. 902.6610 måste beställas tillsammans med Nr. 902.6608 för att använda I/O konfigurering.

 

 

Om ni har viktig och användbar information att dela med er av inom detta område, så arrangerar vi gärna ett online konferenssamtal med våra specialister för att fortsätta utveckla och förbättra våra ”automations” lösningar. Ni är välkomna att kontakta vår regionala säljchef Jörg Engesser. Vi är tillgängliga för alla frågor och kommentarer som ni kan tänkas ha.