'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Proceq lanserar Flaw Detector 100 ultraljudsinstrument

KmK Instrument introducerar Proceq Flaw Detector 100 för full flexibel inspektion av t ex gjutgods, smiden, och maskindetaljer, ämnen, stänger och grovplåt, tunnplåt, band och tråd, rör, svets- och lödfogar samt kompositmaterial.

Nya Proceq Flaw Detector 100 är ett högteknologiskt ultraljudsinstrument med full flexibilitet.

 

Grundfunktionen, med konventionell UT provning, kan enkelt uppgraderas till Ultrasonic Time of Flight Diffraction (TOFD) för inspektion av tjockare komponenter och Phased Array (PA) för inspektion av vidare områden.

 

Instrumentet erbjuder en mycket omfattande provning och innehåller alla populära defekt/fel förstoringstekniker såsom DGS, DAC, AVG, TGC och AWS. Tack vare A, B, C, True Top och End Scans kan operatören verkställa provningen för en mängd olika tillämpningar.

 

Programmet innehåller guider och specifik hjälp för snabba konfigurationer. Gränssnittet är enkelt att förstå och kräver minimal operatörsutbildning.

 

Planer för 3D skanning bidrar till att skapa inspektionsprocesser och analysera resultaten. En annan viktig funktion är att få ner bandbredden till 200 kHz för att testa mer "attenuativa" material. Dessutom, de 450 volt som sänds till sökaren tillåter operatören att faktiskt "se" mer på skärmen. Känsliga förstärkare kan göra TOFD inspektioner möjligt utan för-förstärkning och alla modeller har 2-axelkodning.

 

Instrumentet levereras med ett robust IP66 hölje med skyddade anslutningar och har låg vikt för enkel portabel inspektion.

 

 

Hela produktlinjen via KmK Instrument

 

KmK Instrument i Västerås arbetar med oförstörande provning och har hög kunskap och lång erfarenhet inom området. Företaget är sedan flera år exklusiv generalagent åt Proceq på den svenska marknaden och kommer att erbjuda och sälja hela produktsortimentet, inklusive service, support och kalibreringar.

 

Kontakta KmK Instrument i Västerås för utförligare information. Tel. 021-150 160.

 

 

Kort om KmK instrument AB

 

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT). Som en etablerad helhetsleverantör sedan år 1994 så hjälper vi kunderna med support och service genom hela processen. Under de första 22 åren har vi grundlagt en stabil kundbas med hög kundnöjdhet inom svensk stål-, tillverknings-, verkstads- och fordonsindustrin. Företaget har 10 anställda med kontor och democenter i teknikstaden Västerås.