'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Ny satsning inom Materialprovning

Som komplement till vår fjäderprovning så utökar vi med fjäderlindningsmaskiner via Simplex Rapid samt värmebehandling av fjädrar (ugnar) via Agibi Progetti. Vi breddar oss även ytterligare inom Materialprovning genom att fördjupa samarbetet med Future-Tech gällande digitala hårdhetsprovare samt inleder samarbete med Galdabini för avancerade dragprovmaskiner.

 

 

 

 

Materialprovning − Kraft & Längd − Fjäderproduktion!

 

 

Det är följande områden som vi satsar på. Som komplement till vår fjäderprovning så utökar vi med fjäderlindningsmaskiner via Simplex Rapid samt värmebehandling av fjädrar (ugnar) via Agibi Progetti.

 

Vi breddar oss ytterligare inom Materialprovning genom att fördjupa samarbetet med Future-Tech gällande hårdhetsprovare samt inleder samarbete med Galdabini för avancerade dragprovmaskiner.

 

 

Galdabini dragprovmaskiner

 

I vår strävan att bredda erbjudandet av produkter och tjänster inom kraft och längd så har vi under hösten formaliserat ett samarbete med italienska Galdabini för distribution av dragprovningsmaskiner till den svenska marknaden.

 

Galdabini’s serie av avancerade dragprovmaskiner omfattar bordsplacerade utrustningar från 2.5 kN till 100 kN och två-kolumns golvmonterade maskiner i ett antal modeller upp till 2000 kN.

 

Vi har sedan 2009 framgångsrikt samarbetat med italienska MicroStudio gällande utrustning och service för fjäderprovning. Samarbetet med Galdabini passar därmed väl in och förstärker vår kompetens och erfarenhet inom kraft och längd.

 

Läs mer om sortimentet här.

 

 

 

Större åtagande inom fjäderproduktion

 

Vi har även inlett samarbete med italienska Agibi Progetti gällande utrustning för värmebehandling av fjädrar (ugnar) samt Simplex Rapid avseende maskiner för formning av fjädrar (lindning). Därmed förverkligar vi efterfrågan att erbjuda kompletterande utrustning till flera steg i fjäderproduktionen – förutom att enbart erbjuda sättnings- och fjäderprovare via MicroStudio.

 

Vi har lång erfarenhet av tråd- och fjäderindustrin. Sedan starten 1994 har vi arbetat med oförstörande provning och inline detektering av ytfel (Eddy Current-/virvelströms-metoden) på tråd, stång och rör. Vi är exklusiv agent, med lokal närvaro och hög servicegrad, åt marknadsledande Institut Dr. Foerster. I de flesta installationerna ingår även kontroll av tråd dimensioner (laser) via italienska Aeroel.

 

Med Agibi Progetti, Simplex Rapid och MicroStudio kan vi erbjuda en heltäckande lösning med en automatiserad, effektiv och centralt manövrerad produktionslinje inklusive formning/lindning, matning, värmebehandling, sättning/provning, sortering samt ytbehandling av fjädrar.

 

Läs mer om lösningarna här.

 

 

Tube & Wire 26-30 mars 2012

 

MicroStudio, Agibi Progetti, Simplex Rapid, Galdabini, Aeroel samt Institut Dr. Foerster finns samtliga representerade på mässan Tube & Wire i Düsseldorf den 26-30 mars 2012. KmK Instrument kommer att finnas på plats för att fånga upp frågor och intressen från svenska kunder.