'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Ny hårdhetsprovare från Proceq

Lansering av den portabla hårdhetsmätaren Equostat 3 för metaller

Press Release


Lansering av den portabla hårdhetsmätaren Equostat 3 för metaller
(Schwerzenbach / Schweiz, februari 2011) Med lanseringen av den nya Equostat 3, utökas Proceq´s sortiment av framgångsrika hårdhetsmätare för metaller som inkluderar Equotip 3, Equotip Piccolo 2, och Equotip Bambino 2. Proceq – uppfinnaren av Leeb återstudsmetod för hårdhetsmätning – har använt sin mångåriga erfarenhet för att ta fram ett nytt instrument med unika egenskaper som medger bekväm hårdhetsmätning av metalliska objekt i fält inom ett brett användningsområde.


Stationära hårdhetsprovare kan endast hantera provobjekt av begränsad storlek. Dessutom är transport av provobjekten ofta opraktiskt. Den robusta Equostat 3 arbetar utmärkt utomhus. i fabriks- eller laboratoriemiljö och har mycket få krav på provobjektens geometrier.


Den nya Equostat 3:s probe kan anslutas direkt till en laptop eller en PC; alternativt kan proben anslutas till den kraftfulla indikeringsenheten Equotip 3. Equostat 3 innehåller unika operatörsstöd för att uppnå pålitliga mätningar. Den ringa storleken hos intrycksmärket kvalificerar instrumentet som en OFP-metod. Equostat 3-metoden överensstämmer med provningsstandarderna DIN 50157 och ASTM B724. Hårdhetskonverteringar sker i enlighet med ISO 18265 och ASTM E140.


Instrumentet levereras med en robust transportväska, ett referensblock samt produktdokumentation. Ytterligare instrumenttillbehör finns tillgängliga för speciella applikationer.

 

Liksom för alla Proceq- produkter, finns försäljning och fullt serviceunderstöd tillgängligt hos Proceq’s globala representanter i Asien, Nord- och Sydamerika, Europa, Mellanöstern och Ryssland.
Equostat 3 levereras med 24 månaders garanti på alla elektronikkomponenter. Vid köp av instrumentet erbjuds

köparen även möjligheten att köpa en utökad garantitäckning.

 

För mer information kontakta oss på KmK på 021-150 160.