'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Mättekniska nyheter från Werth Messtechnik

Werth Messtechnik har ytterligare förbättrat noggrannheten i sina datortomografi och multi-sensor koordinatmätsystem. Den nya TomoScope® S Plus 240 imponerar med dubbel mätvolym, VideoCheck® UA med en unik specifikation och den nya VideoCheck® S med upp till tre oberoende Z-axlar för perfekt integration av multisensorsystem.

 

De nya TomoScope® S Plus mätsystemen har mer än dubbelt så stor mätvolym som sin föregångare med nästan samma storlek. Med de unika specifikationerna för MPE för E på (4 + L/75) µm och MPE för SD på (2,5 + L/100) µm, erbjuder serien också den absolut högsta noggrannheten i sin maskinklass. Det modulära instrumentsystemet har utökats; TomoScope® S kan nu även utrustas med till exempel stora detektorer. Dessutom finns nya driftlägen som laminografi och excentrisk tomografi-skanna "OnTheFly" tillgängliga för TomoScope® S-serien. Förmodligen världens första sub-mikrofokuskälla i monoblockdesign kan användas för alla Werth CT-maskiner. Komponenter med lång livslängd möjliggör högupplösta mätningar med hög tillgänglighet och låga underhållskostnader.

 

VideoCheck® UA är förmodligen världens mest exakta multi-sensor koordinatmätningsmaskin. Med en sådan maskin kan potentialen hos mycket noggranna sensorer nyttjas fullt ut. I den nya noggrannhetsoptimerade designen har MPE för Euni reducerats till (0,15 + L/2000) µm (option). De nya maskinerna har förbättrad frikoppling av omgivande vibrationer, förbättrad temperaturstabilitet och förbättrad mätosäkerhet för multisensorsystem.

 

Det beprövade multi-ram-konceptet för maximal flexibilitet vid användning av multisensorsystem finns nu även tillgängligt för VideoCheck® S-maskiner med mindre mätområden. De oberoende sensoraxlarna möjliggör snabba mätningar utan tidskrävande sensorbyten. Eftersom axlarna med de icke-aktiva sensorerna ligger utanför mätområdet är risken för kollision minimal. Det nya, multisensorkapabla WRT roterande/tiltade huvudet möjliggör snabb, steglös positionering av sensorer. Det excentriska mäthuvudsfästet gör det möjligt att använda roterande/tiltande huvuden på små basenheter.

 

I WinWerth® version 9.45 har användarvänligheten återigen ökat, bland annat med enhetliga dialoger samt mer flexibilitet i den grafiska visningen av mätresultaten. Det finns nya "intelligenta" filteralternativ för flerpunktsmätning med optiska sensorer. Inom området datortomografi finns nya funktioner som multimaterialsegmentering, helix-CT eller nya automatiska procedurer för artefaktkorrigering för låga mätfel tillgängliga.

  

 
 
Werth TomoScope® S Plus – the evolution of measuring range and accuracy