'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Laserteknik för exakt diameter mätning inom mekanisk industri

Aeroel’s lasermikrometer för beröringsfri diameter mätning och kontroll ger fördelar i många industriella processer.

Italienska Aeroel designar och tillverkar högkvalitativa precision lasersystem för beröringsfri mätning av diameter och ovalitet i realtid. Lämplig för on-line eller off-line tillämpningar för t ex tråd-, stång-, rör- och komponenter inom mekanisk industri.

 

Lasermätaren övervakar ständigt formen och detekterar diameter eller ovalitet. Tillverkningsprocessen kan omedelbart stoppas om diametern överstiger toleransgränserna. Resultaten av mätningarna registreras av systemet och kan enkelt laddas ner till externa datorer, som vid analys kan bevisa produktionens kvalitet och processdugligheten.

 

Välj exempelvis mellan:

 

BARLINE singel- eller dubbelaxel lasermätsystem för mekanisk industri är särskilt anpassad för on-line kontroll av stång och rör. Den mäter diameter och ovalitet 0,1-149 mm, med enkel eller dubbel axel (XY) laser mätare, beroende på diametern intervallet och typ av produkt.

 

WIRELINE är ett lasermätsystem som utvecklats särskilt för trådindustrin för online mätning av den slutliga diametern och ovaliteten på valsad tråd. Mätbara diametrar varierar från 0,04 mm upp till 32 mm, med en upplösning på upp till 0,1 pm.

 

QUADRALINE, för trådindustrin, är ett lasermätsystem som särskilt utvecklats för online kontroll av två dimensioner på extruderade eller valsade produkter med rektangulära profiler. Genom sina speciella funktioner, garanterar QUADRALINE pålitlig och noggrann mätning utan stram uppriktning, den tolererar också vissa vibrationer och vridningar. Den mäter dimensionerna från 0,1 mm till 32 mm, med korsade balkar, dubbla axlar laser mätare.

 

GRINDLINE för mekanisk industri är system för online mätning av grunda delar. GRINDLINE är ett precist och extremt flexibelt lasermätsystem, designat för att mäta diametrar på detaljer som är genomgångs- och centerlesslipade. Den är idealisk för 100 % online mätning med realtidsjustering av slipvals.

 

MECLAB för mekanisk industri är ett noggrant och flexibelt instrument anpassat för mätning av diameter på cylindriska komponenter, gummivalsar, svarvade och slipade komponenter.

 

Välj mellan en mängd olika modeller efter dina behov.

 

 

 

 

KmK Instrument AB grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT).

 

Kontakta KmK Instrument på tel. 021-150 160 och besök vår hemsida för mer information www.kmk-instrument.se.