'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

KmK Instrument introducerar banbrytande mätning av dimensioner

PLASTIFORM® är en banbrytande teknik för att mäta dimensioner med hjälp av precisa avgjutningar av inre- och yttre former.

PLASTIFORM® är ett replikerande material. Produkterna gör det möjligt att mäta dimensioner på former och ytor som är otillgängliga och svåråtkomligt, eller där man vill undvika att förstöra detaljen.

 

Franska RIVELEC som grundades 1972 utvecklade redan på 1980-talet en revolutionerande teknik för att mäta dimensioner med hjälp av avtryck och ingjutningar. Företaget tog fram en polymer med unika tekniska egenskaper där materialet krymper minimalt. Detta resulterar i exakta avtryck och ingjutningar som kan uppmätas.  

 

PLASTIFORM® består av två komponenter som härdar vid blandning. Under härdningen formar sig materialet efter detaljens form eller yta som de appliceras på med mycket hög precision.

 

Exempel på tillämpningar är dimensionsmätning av enkla och komplexa interna och externa former, indirekt kontroll av Ra värden (ytjämnhet) eller oförstörande provning inom exempelvis tillverkning och finmekanik, fordons- och läkemedelsindustrin eller andra högteknologiska områden.

 

 Läs mer här.