'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

KmK Instrument inleder samarbete med Nederländska Innovatest

KmK Instrument AB har tecknat distributörsavtal med Innovatest Europe BV gällande försäljning och service av stationära hårdhetsprovare, programvaror och tillbehör i Sverige.

Pressmeddelande den 26 september 2019

KmK instrument AB för ett brett oberoende produktprogram med fokus på unika tillverkare av högsta kvalitet. Samarbetet med Innovatest Europe BV har föregåtts av fortlöpande samtal mellan parterna som nu lett fram till ett samarbetsavtal.

 

”- Innovatest’s höga kvalitet och innovativa hårdhetsprovare och programvaror, som tillverkas huvudsakligen i Europa, passar utmärkt i vårt sortiment och strategi att öka tempot inom materialprovning, säger Anders Vallenfjord, VD KmK Instrument AB.

 

Fördelarna med Innovatest produkter och tjänster är flera. ”- Vi får ett mycket bredare erbjudande som kan passa våra kunders skiftande behov, samt att vi får närmare till teknisk kompetens och service. Samarbetet ger också ökad möjlighet att utveckla vårt långsiktiga åtagande som ackrediterat laboratorium inom hårdhet. Vi har idag 5 tekniker som kan utföra service och ambulerande ackrediterad kalibrering av hårdhetsprovare, vilket ger kunderna ökad trygghet och mindre risk, fortsätter Anders Vallenfjord.”

 

Innovatest’s breda sortiment av stationära hårdhetsprovare kännetecknas av nytänkande och hög kvalitet och omfattar exempelvis FENIX-, VERZUS- och NEMESIS-serierna gällande Rockwellprovning, NEXUS-serien avseende Brinellprovning samt FALCON-serien gällande Vickersprovning. Utöver detta har Innovatest ett antal universella hårdhetsprovare, med kombinerade metoder i en och samma instrument, extra noggranna hårdhetsprovare för laboratoriemiljö, och slutligen hårdhetsprovning för integration direkt i en automatiserad produktionslinje. Till utrustningarna erbjuds även ett omfattande urval av tillbehör, exempelvis kontrollblock och intrycksspetsar.

 

Avtalet omfattar stationära hårdhetsprovare, med programvaror och tillbehör, för leverans till kunder i Sverige. KmK Instrument blir huvudansvarig för försäljningen, och instrumenten kommer även att erbjudas via återförsäljare och samarbetspartners i landet.

 

Frågor som rör detta avtal besvaras av: Anders Vallenfjord, VD, KmK Instrument AB, 070-751 42 63, anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

 

Läs mer om produkterna här.

 

 
 
Innovativa hårdhetsprovare tillverkade i Europa
 
 
Installation, service och ackrediterad kalibrering i Sverige