'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

KmK Instrument breddar erbjudandet med Sylvac beröringsfria optiska mätmaskiner

Som exklusiv återförsäljare åt Sylvac så har KmK Instrument nöjet att meddela, efter Sylvac’s nyligen förvärv avTESA-Scan och TESA-VISIO divisionerna, att man kommer hantera försäljning och support för dessa viktiga produktsortiment i Sverige.

 

SYLVAC SA har tagit ett viktigt beslut att utvidga sin nuvarande produktlinje genom att erbjuda beröringsfria optiska mätlösningar.

 

Den nya strategin effektiviseras mycket snabbt, genom ett nyligen genomfört förvärv av 2 divisioner som tillhör TESA (HEXAGON) gruppen: TESA-SCAN och TESA-VISIO.

 

Från mitten av juni 2015, sker utveckling, tillverkning och montering i fabriken hos SYLVAC Crissier (Lausanne) och säljs under SYLVAC varumärket från och med juli.

 

SYLVAC -SCAN för noggrann mätning av rotationssymmetriska detaljer

 

SYLVAC SCAN beröringsfria optiska mätmaskiner fungerar enligt skuggprincipen. Instrumentet gör en optisk avsökning av komponenten och återger en mycket förstorad, högupplöst bild, som mäter dimensioner såsom längder, diametrar, vinklar, radier, faser, gängor etc. Med val av roterande spindelfunktion av detaljer så kan formfel mätas, såsom kast, cylindricitet, koaxialitet, rundhet etc. Denna process är mycket mer exakt än manuell mätning och har fördelen genom att vara automatisk, fullständig, samt snabb och noggrann kontrollprocess. Dessutom får man ut resultat på ett enda protokoll, vilket ibland kan vara svårt att förverkliga när man använder flera olika instrument eller utrustningar för att kontrollera alla parametrar. Vid behov kan en robot kopplas till mätmaskinen för att skapa en automatisk mätprocess.

 

Hela produktlinjen via KmK Instrument

 

KmK Instrument i Västerås arbetar med mätteknik och har hög kunskap och lång erfarenhet av mätmaskiner. Företaget är sedan flera år exklusiv generalagent åt SYLVAC på den svenska marknaden och kommer att erbjuda och sälja hela produktsortimentet, inklusive service, support och kalibreringar.

 

Kontakta KmK Instrument för utförligare information.

 

 

Kort om KmK instrument AB

 

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT). Som en etablerad helhetsleverantör sedan år 1994 så hjälper vi kunderna med support och service genom hela processen. Under de första 20 åren har vi grundlagt en stabil kundbas med hög kundnöjdhet inom svensk stål-, tillverknings-, verkstads- och fordonsindustrin. Företaget har 10 anställda med kontor och democenter i teknikstaden Västerås. Läs mer på hemsidan: www.kmk-instrument.se eller ring tel. 021- 150 160.