'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Instrument för kontroll och inspektion av betongkonstruktioner

Vill du identifiera täckskikt, armering och korrosion i betong? Då är Profometer en instrumentserie som kan passa ditt behov.

Lokalisering och kartläggning av armering i betong och uppskattning av täckskiktet är centrala aktiviteter för alla som är involverade i inspektion och kontroll av förstärkta strukturer. Det behövs också vid utförande av borrning, skärning och håltagning i betongkonstruktioner. Att till exempel kapa eller borra utan att veta var armeringen finns, är tidskrävande, men även kostnadsdrivande att reparera i efterhand.

 

Profometerserien från schweiziska Proceq är en helhetslösning för att bestämma tjocklek på täckskikt, lokalisera armering och estimera dess diameterstorlek samt detektera korrosion. Andra typiska tillämpningar för Profometer är kontroll av nya byggnader och konstruktioner, undersökningar av okända strukturer och korrosionsanalys.

Profometer 600-instrumenten använder virvelströmsteknik för att till exempel detektera armering i betong. Alla utrustningar har 24 månaders garanti som standard.

 

Tekniska specifikationer för Profometer 600-serien:
Mätområde: Upp till 185 mm Mätnoggrannhet: ± 1 till ± 4 mm Upplösning: Beroende på diameter och yta Mätnoggrannhet på slät yta (path): ± 3 mm + 0,5% till 1,0% av uppmätt längd Diameter mätområde: upp till 63 mm, Diameter upp till 40 mm Diametermätning noggrannhet: ± 1 mm på en armering Standarder och riktlinjer: BS 1881-204, DIN 1045, DGZfP B2, SN 505262, SS 78-B4, DBV-riktlinjer, CE-certifiering

 

Profometer finns i olika utföranden 

 

Profometer 600är ett avancerat instrument för kontroll av täckskikt och lokalisering av armering.

Profometer 630 AI samma som 600, inklusive Singel-Line, Multi-Line och Area-Scanner, med ett omfattande utbud av statistiska vyer, ger en ökad effektivitet för ingenjörer och inspektionsföretag som ansvarar för kvalitetskontroll.

Profometer 650 AI samma som 630 AI, och har den unika Cross-Line mätningen och analysfunktioner. 2D Cross-Line utökar Multi-Line med speciell funktionalitet för att kombinera skanningar i X- och Y-riktning. Fullständiga rapporteringsfunktioner är tillgängliga, vilket kan krävas vid omfattande utredningar.

Profometer Corrosion (korrosionsanalys) är det mest avancerade instrumentet på marknaden för att detektera korrosion i byggnader och element. Proceqs unika en- och fyrhjuliga sondvagnar möjliggör snabb och effektiv avsyning av stora områden.

 
 
Profometerserien från Proceq för inspektion och kontroll av betongkonstruktioner.