'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Galdabini lanserar en ny video-extensometer för dragprovmaskiner

Extensometern är idealisk vid behov av beröringsfri mätning av materialers längd- och tvärdeformation vid dragprovning.

 

Galdabini har utvecklat en egen beröringsfri video-extensometer för att erbjuda högsta möjliga kvalitet och noggrannhet till en attraktivt prisnivå. Den nya video-extensometern är en universell extensometer som är lämplig för att mäta deformation av någon form av material eller färdiga komponenter i enkel eller dubbel riktning (drag, kompression, böjning, cykel). Som ett alternativ finns en mjukvarumodul för samtidig mätning av längd- och tvärdeformation.

 

Snabb fakta:

  • Full mätning av längdformig deformation av provet upp till dess brott.
  • Justerbart synfält enligt för de fokus linser som används.
  • Operatören kan välja mätlängd; Satsen innehåller mall med olika mätare och markörer som gör det enkelt att markera önskad mått.
  • Automatisk identifiering av mätposition.
  • Transversal deformationsmodul finns som alternativ, lämplig för att bestämma "n" + "r" -koefficienterna enligt EN 10113, EN 10275 eller Poisson Modulus.
  • Total frånvaro av statiska och dynamiska dragkrafter och tröghetsmassor på provet vilket gör den idealisk för tunna trådar eller plåtar.
  • Idealisk för deformationsavläsning av prover i klimatkammaren

Galdabini designar, utvecklar och tillverkar instrument för att tillgodose behoven inom industrin och laboratorier gällande drag-, kompression-, böjnings- och friktionstester på textilier, plaster, gummi, metaller och andra typer av materialprov. Galdabini’s serie av avancerade dragprovningsmaskiner omfattar ett flertal bordsplacerade utrustningar från 2.5 kN till 100 kN och två-kolumns golvmonterade provare i ett antal olika utföranden upp till 2000 kN.

 

KmK Instrument representerar Galdabini på den svenska marknaden och utför installation, utbildning, service och kalibrering. KmK Instrument är ackrediterade enligt internationella standarden SS-EN ISO/IEC 17025:2005 för kalibrering av tryck- och dragprovningsmaskiner gällande storheterna Kraft och Längd.

 

Vår godkända metod omfattar en korrekt genomförd kalibrering av Kraft för dragprovare och tryckprovare enligt nya standarden SS-EN ISO 7500-1:2016, samt verifiering av Längd enligt vår metod KS1024 utg6, vilket  omfattar längdmätning med passbitar eller laserutrustning samt kontroll av kompressionsplattornas parallellitet. Slutligen utförs grundläggande underhåll av utrustningen för bästa möjliga livslängd.

 

För mer information om nya video-extensometern se specifikation här, eller kontakta oss för utförligare information.

Tel. 021-150 160.