'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

FENIX 300U universell & modern hårdhetsprovare - den perfekta ersättaren för äldre och analoga provare

Det finns en mängd äldre hårdhetsprovare i bruk, som förvisso kan fungera väl, men är analoga i bemärkelsen att användaren manuellt behöver titta i gällande standarder och kompensera för materialets radie och konvertera till andra skalor, men framför allt skriva ner resultaten för hand. Rent mekaniskt är analoga och äldre provare ofta utrustade med viktpaket, vilket via en hävarm pressar ner intrycksspetsen i materialet. Risken med dödvikt är att lasten överstyrs och därmed anlägger en för stor intryckskraft. Detta kan resultera i ett felaktigt hårdhetsvärde.

 

Nya och moderna hårdhetsprovare är digitala, resultatet lagras automatiskt och mätdata blir mer spårbar. Användaren manövrerar inställningar och provningen via en lättanvänd mjukvara i en display eller bildskärm. Provaren har modern elektronik med inbyggd styrning som kontrollerar den motoriserade vertikala axeln med intrycksspetsen. Styrsystemet får direkt återkoppling av uppnådd kraft via lastceller och längden mäts digitalt. Detta koncept kallas ”closed-loop-system” och på så sätt blir provningen mer tillförlitlig.

 

Vi ser en ökad efterfrågan att byta ut äldre hårdhetsprovare i enlighet med generellt ökad medvetenhet om verksamhetens affärskritiska funktioner och implementation av planer för att minimera kostsamma risker vid produktionsstörningar.

 

Vi har sedan en tid tillbaka tagit fram ett förslag att proaktivt byta ut din äldre hårdhetsprovare som passar de flesta verksamheters plånböcker.

 

Vår rekommendation är Fenix 300 U, vilket är en universell hårdhetsprovare från nederländska Innovatest. Den kan utrustas för att prova enligt Rockwell, Vickers, Knoop och Brinell i ett allmänt använt kraftområde. Provningen är manuell och enkel att använda för att hålla ner priset, men med den allra senaste tekniken och utan att kompromissa med hög kvalitet.

 

Kontakta oss gärna för ett förslag.