'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Dragprovmaskiner upp till 2000 kN

Västerås företaget KmK Instrument representerar sedan en tid italiensk Galdabini som är en av de ledande inom drag-, tryck- och slagprovare. Dragprovmaskinerna finns i olika utförande för provning upp till 2000 kN.

Galdabini’s materialprovningsmaskiner lämpar sig väl för tillverkande företag, forskningscentra, skolor och universitet. Provningsutrustningarna och tillbehören är utformade för snabb och enkel mätning på metaller, multi wire och tråd, kompositer, legeringar, plaster, elastomerer, textilier och färdiga komponenter som kan utsättas för drag, kompression, flexion, delaminering, cyklisk trötthet och konstant belastning.

 

Den ergonomiska utformningen av dessa materialprovningsmaskiner möjliggör enkel användning för operatören. Användningen av etablerade testmetoder är enligt internationella standarder som ASTM, ISO, DIN, UNI och andra nationella standarder.

 

Utbudet av dragprovmaskiner består av: en-kolumn bordsmodell för provning upp till 2.5 kN, två-kolumn bordsmodell från 5 till 100 kN, samt golvstående ramar – elektromekanisk typ med förinstallerade kulskruvar – med nominella krafter mellan 250 till 2000 kN, konventionella och optiska/beröringsfria extensometrar för att mäta förändringar i längden av ett objekt, miljökammare samt robotiserad provning. Till utrustningarna används det användarvänliga programmet Graphwork.

 

 

KmK Instrument är agent för Galdabini materialprovningsutrustningar i Sverige. I leveransen ingår installation, utbildning, service och kalibrering.

 

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT).

 

Kontakta Göran Lundahl på tel. 021-150 160.