'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Avtal mellan Granlunds Tools och KmK Instrument

Granlund Tools ingår strategiskt partnerskap och utser KmK Instrument till auktoriserad och certifierad distributör med ansvar för försäljning och service gällande Unimeter för ett antal nyckelmarknader i Norden och Europa.

 

Pressmeddelande, 2019-04-09
 

KmK instrument AB för ett brett oberoende handmätdonsprogram med fokus på unika tillverkare av högsta kvalitet.

 

”- Vi är mycket glada för möjligheten att lyfta Unimeter till den nivån som produkten förtjänar i termer av hög kvalitet och med många användbara applikationslösningar, säger Per-Håkan Kalbhenn, vVD KmK Instrument AB.

 

-Vårt partnerskap med Granlund Tools skapar nu flera standardtillbehör och högre servicegrad för alla de produkter som finns ute i marknaden. Svars- och leveranstider förkortas och tillgängligheten för Unimetern ökar genom utökad lagerhållning – allt för att bättre kunna tillgodose kundernas behov” avslutar han.

 

Målet och intentionen med det strategiska samarbetet är att skapa ytterligare kundvärde för Unimeterprodukten och genom den djupa kompetens som KmK besitter stärka rådgivningsförmågan, tjänsteinnehållet och med det kapaciteten för varje levererad enhet.

Avtalet omfattar länderna / GEO:s: Norden, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Frankrike, Italien och Spanien.

 

”- Vi är mycket glada över vårt partnerskap med KmK vilket vilar på en solid grund byggd på mer än ett decennium av framgångsrikt och nära samarbete mellan Granlund Tools och KmK Instrument. Vårt mycket uppskattade Unimeter mätdon ges i och med samarbetet en avsevärt större räckvidd på marknaden genom den tydliga och framgångsrika distributörskanal som KmK utgör", säger Christer Gyllhamn, VD Granlund Tools AB.

 

Unimetern är ett flexibelt universalmätdon för precisionsmätning av invändiga och/eller utvändiga mått. Mätområdet är mellan 0-1500mm, beroende på val av modell och tillbehör. Mätningen sker med 2st mätbackar, en rörlig mätande och en fast ställbar. Inställning görs mot känd referens och nollställning av mätklocka. Unimetern lämpar sig utmärkt för att mäta invändiga och utvändiga diametrar, spår, gängor, kuggvidd o.s.v. Med hjälp av ett stort antal varianter, längder och tillbehör så kan Unimetern anpassas efter just ditt specifika mätbehov.

 

Läs mer om produktserien Unimeter här

 

Frågor som rör detta avtal besvaras av: Per-Håkan Kalbhenn, vVD, KmK Instrument AB, 070-480 00 81, ph.kalbhenn@kmk-instrument.se

 

Kort om

KmK Instrument AB grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på högkvalitativa produkter och specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning. Vi utför lokal support och kalibrering på majoriteten av våra instrument och är lokaliserat med ett democenter i teknik staden Västerås. Sedan år 2014 är vi ackrediterade enligt ISO/IEC 17025. 

 

Granlund Tools AB i Eskilstuna grundades 1945 och är en av världens ledande tillverkare av verktyg för spånskärande bearbetning inom verkstadsindustrin. Företaget är certifierat i enlighet med ISO 9001 and ISO 14001. Läs mer på hemsidan www.granlund.com