'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Automatisk slagprovare upp till 750 Joule

Snabb och säker slagprovare till utmärkt pris, kvalitet och noggrannhet.

Västerås företaget KmK Instrument AB representerar Galdabini slagprovare på den svenska marknaden.

 

IMPACT-serien är en högpresterande pendel slagprovare som noggrant bestämmer absorbering av slagenergi och motstånd mot brott på metalliska provämnen. Innovativ mekanisk design gör slagprovaren till en självklar utmanare på marknaden till utmärkt pris, kvalitet samt noggrannhet.

 

Italienska Galdabini’s slagprovare bestämer slagenergi (Charpy /Izod /Tensile Impact Method) enligt ASTM, ISO, DIN, EN, JIS standarder.

 

Universitet, fordon- och flygindustrin, forsknings- och FoU-labb, liksom verkstads- och stålindustri är typiska kunderna.

 

Tillgängliga modeller för metall avser nominellt värde 300 J, 450 J, 750 J samt för plastämnen 25 J.

 

Fördelar med Galdabini slagprovare:

 

• Extremt styv ram med låg friktion för slag pendeln.

 

• Integrerad säkerhetsbur med elektriskt förreglad lucka för maximal säkerhet.

 

• Styrsystemet innefattar en fullständig pekskärm med integrerad höghastighetsreglering.

 

• Hög kapacitet av internminne, med lagring av följande värden: absorberad energi i Joule, Impact värde, specifik prov kod, tid och datum för senast utfört test etc.

 

• Set-up-menyn gör det möjligt att konfigurera provförfarandet.

 

• Testdata kan överföras till en dator för vidare bearbetning och analys.

 

• The Pendulum lifting edge mätningen utförs av en högupplöst kodare monterat på pendelns rotationsaxel. Den anmärkningsvärda upplösningen säkerställer mycket hög noggrannhet.

 

• Via en knapp på pekskärmen, kan föraren aktivera den motoriserade lyftning av pendeln, vilket sker genom ett elektromekaniskt system. Fördelen är friktionsfri drift under semi-oscillerande rörelse i förhållande till de traditionella slagprovarna.

 

• Pendeln kan laddas med automatiskt tillbakagång efter varje test vilket avsevärt reducerar testtiden.

 

• IMPACT är utformad för att garantera maximal säkerhet för operatören, så att han/hon kan ställa in alla mätparametrar och prov belastningar från utsidan.

 

• Start av testutförande sker med kontakt i dörrhandtaget vilket minimerar tiden för applicerande av testobjektet. Vilket är viktigt för prov vid näst intill oförändrad temperatur förhållanden.

 

 

KmK Instrument AB grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT).

 

Kontakta KmK Instrument på tel. 021-150 160 och besök vår hemsida för mer information www.kmk-instrument.se.