Om oss

 

Kvalitet och precision är vår passion - i mer än 25 år!
 

KmK instrument ab grundades 1994. Företagets historia bygger på mångårig samlad erfarenhet och kunskap från mätning, provning, verktyg och maskiner. Ledstjärnan har alltid varit att erbjuda precisionsinstrument av högsta kvalitet till svensk stål-, verkstads- och fordonsindustri, och därmed bidra till att utveckla kundernas konkurrensfördelar genom ständigt förbättrad kvalitet i produktion, processer, mätrum, forskning och utveckling.
 

Idag ägs och drivs företaget av Per-Håkan Kalbhenn och Anders Vallenfjord med samma anda. Visionen är att vidareutveckla företaget, med målsättning att erbjuda maskiner och mätverktyg med bästa kvalitet och service till kunderna. Verksamheten och ledningssystemet är nu ackrediterad enligt ISO 17025, vilket är ett bevis på att kvalitetskrav inom industrin uppfylls och kontrolleras regelbundet.
 

KmK instruments affärsidé är sedan starten; att till svensk industri med exklusivitet marknadsföra högkvalitativa produkter inom mätteknik, oförstörande provning, materialprovning samt maskiner och tillbehör. Genom egen och extern försäljnings- och serviceorganisation, med kontinuerlig och hög kunskapsnivå, erbjuder KmK Instrument ett partnerskap som ”problemlösare” efter kundens skiftande behov, vilka kan vara; utveckling, inköp, utbildning, installation, kalibrering och service.

 
KmK instrument är aktiv medlem i SVMF, vilket är branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation i Sverige. Andra branschorganisationer som vi sponsrar och är medlemmar i är FOP - föreningen för oförstörande provning samt NTTF - Nordisk Trådteknisk Förening.

2014 öppnade vi upp dörrarna till våra nya lokaler på Öster Mälarstrand i Västerås. Lokalen är helt anpassad efter just våra behov. Förutom en rymligare verkstad, ett större lager och ett skräddarsytt kalibreringsrum så visar vi det allra senaste inom Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning i vårt välutrustade demorum.