'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Om oss

 

Vi brinner för kvalitet och precision - med 30 år i branschen!
 

KmK instrument ab grundades 1994 av Rune Karlsson och Kalle Kalbhenn. Företagets historia bygger på mångårig samlad erfarenhet och kunskap från mätning, provning, och verktyg och maskiner.

Ledstjärnan har sedan starten varit att erbjuda industriell mätteknik av högsta kvalitet till svensk metall-, verkstads- och fordonsindustri, men även till andra viktiga industrier som medicin, elektronik, plast, papper samt bygg och anläggning. G
enom ständigt förbättrad kvalitet i produktion, processer, mätrum, forskning och utveckling kan vi bidra till att utveckla kundernas konkurrensfördelar och därmed bibehålla en stark industri i Norden.

 

När Rune och Kalle gick i pension så tog Per-Håkan Kalbhenn och Anders Vallenfjord över som ägare med mål att driva verksamheten i samma anda som från starten. Visionen är att vidareutveckla företaget, med målsättning att erbjuda kvalitativa mät-, test- och kontrollutrustningar och tjänster för manuella och automatiserade mätprocesser.

Verksamheten och ledningssystemet är sedan 2014 ackrediterad enligt internationella standarden ISO 17025 vilket är ett kvitto för dig som kund att vi uppfyller industrins kvalitetskrav.


Från den 4 april 2024 förvärvade Momentum Group 70 procent av aktierna i KmK Instrument AB och dess tillhörande koncernstruktur. Med Momentum Group har vi en långsiktig och stark ägare och tillsammans kan vi fortsätta att utveckla verksamheten vidare för att uppnå ännu bättre värde och nytta för kunden.

 

 
 
 
KmK instrument är medlem i SVMF, branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation i Sverige. Andra branschorganisationer som vi sponsrar och är medlemmar i är FOP - föreningen för oförstörande provning samt NTTF - Nordisk Trådteknisk Förening.