'); fbq('track', "PageView"); &ev=PageView&noscript=1" />

Om oss

 

Kvalitet och precision är vår passion - i mer än 25 år!
 

KmK instrument ab grundades 1994. Företagets historia bygger på mångårig samlad erfarenhet och kunskap från mätning, provning, verktyg och maskiner. Ledstjärnan har alltid varit att erbjuda precisionsinstrument av högsta kvalitet till svensk stål-, verkstads- och fordonsindustri, och därmed bidra till att utveckla kundernas konkurrensfördelar genom ständigt förbättrad kvalitet i produktion, processer, mätrum, forskning och utveckling.
 

Idag ägs och drivs företaget av Per-Håkan Kalbhenn och Anders Vallenfjord i samma anda. Visionen är att vidareutveckla företaget, med målsättning att erbjuda maskiner och mätverktyg av bästa kvalitet och service till våra kunder. Verksamheten och ledningssystemet är ackrediterad enligt ISO 17025 - ett bevis på att vi uppfyller de kvalitetskrav som finns inom industrin. Detta kontrolleras även regelbundet.
 

KmK instruments affärsidé är sedan starten; att till svensk industri med exklusivitet marknadsföra högkvalitativa produkter inom mätteknik, oförstörande provning, materialprovning samt maskiner och tillbehör. Genom egen och extern försäljnings- och serviceorganisation, med kontinuerlig och hög kunskapsnivå, erbjuder KmK Instrument ett partnerskap som ”problemlösare” efter kundens skiftande behov, vilka kan vara; utveckling, inköp, utbildning, installation, kalibrering och service.

 
KmK instrument är medlem i SVMF, branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation i Sverige. Andra branschorganisationer som vi sponsrar och är medlemmar i är FOP - föreningen för oförstörande provning samt NTTF - Nordisk Trådteknisk Förening.

2014 flyttade vi in i våra lokaler på Öster Mälarstrand i Västerås. Lokalen är helt anpassad efter våra behov. Förutom en verkstad, lager och ett skräddarsytt kalibreringsrum så visar vi det allra senaste inom mätteknik, materialprovning och oförstörande provning i vårt demorum.